This is what you need to read :)

My photo
Mukah, Sarawak, Malaysia
Assalamu'alaikum warahmatullah sahabat. ;) Blog saya ni, secara jujurnya bukanlah seratus peratus hasil tulisan saya , tapi adalah kombinasi antara tulisan saya dan juga orang lain . Terima kasih sudi melawat ! ^^ Muhasabah diri sendiri itu perlu, mengajak orang lain bermuhasabah itu harusssslah ! ^^ Mengingatkan diri sendiri itu perlu, mengingatkan orang lain itu harusssslah ! ^^ Menyayangi diri sendiri itu perlu, menyayangi orang lain itu harussssslah ! Saya bertinta dengan lafaz Lailahaillallah Muhammadur Rasulullah ! Allahuakbar ! Macam-macam ada. Moga memberi manfaat untuk semua ! ^-^ Allahumma ameen. Teruskan melawat, selamat membaca ! ^-^

Monday, December 5, 2011

Menjadi orang terakhir pula selalu menyakitkan .

Assalamu'alaikum warahmatullah ..
Menjadi orang pertama yang dimaklumkan sesuatu daripada seseorang buat kita rasa dihargai .
Lebih-lebih lagi seseorang itu adalah orang yang dekat dengan hati kita .


Orang yang kita sayang ....
Menjadi orang terakhir pula selalu menyakitkan .
Sakit yang mampu membuatkan satu jiwa mengalirkan air mata .
Tapi , aku tak berharap untuk menjadi orang pertama atau terakhir yang dapat tahu , cukuplah sekadar aku mengetahui daripada orangnya sendiri .

Terkadang sememangnya aku berharap untuk selalu menjadi yang pertama untuk seseorang itu berkongsi rasa .


Gembira atau sedih , suka atau duka , ketawa atau tangis ...
Namun , aku tahu . Aku masih waras , aku tahu siapa aku .
Kerana kali pertama menjadi orang terakhir terasa hati terluka , jadi biarlah kali pertama itu menjadi kali yang terakhir .
Dan sungguh , lebih sakit sekiranya perkara yang sepatutnya kita tahu daripada orang yang sepatutnya , kita dapat tahu daripada orang lain .
Dan aku tak tahu , kenapa aku tulis benda ni ....
Mungkin sedikit hampa , kerana aku langsung tak tahu apa yang aku patut tahu sepanjang cuti ni . Kalau dia tak beritahu aku , aku takkan tau . Terima kasih sahabat . Dan memang sakit , kalau kita tahu daripada orang yang tak sepatutnya !

Hati aku , sakit ....
Salam'alaik . Jazakallah khairan kerana membaca di blog ana . Maaf andai ada perkataan ana yang kurang menyelesakan . Ana juga manusia yang sering khilaf . Datang lagi ya . Doakan ana ! ^___^

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tentang Mahabbah Pelangi Ilahi :

Pemandangan indah? Hakikat sebelumnya dia benci dua perkataan itu.Masa berlalu seperti biasa, seterusnya meninggalkan cerita benci keterbelakang. Tapi, suatu pertemuan itu itu membibitkan rasa yang tak pasti. Suatu perkenalan itu merubah kebencian menjadi satu rasa. Rasa yang indahnya bagai dunia sentiasa dipenuhi rona-rona pelangi yang tak akan pernah pergi biar malam menjenguk siang.
Benarlah kata orang, cinta itu tidak akan suci tanpa redha Ilahi. Di tengah perjalanan menuju redha Pencipta, syaitan berjaya merasuk kononnya cinta Islamik. Pada hakikatnya, ISLAMIK ROMANTIK.
Namun bila cahaya hidayah hadir di jiwa, Allah menggunakan kesakitan setelah beribu dosa itu untuk dia dan dia mencari cinta-Nya. Kerana hati dia dan dia, dekat pada Dia, syaitan akhirnya tewas membuai rasa.

Hawa menuju Pencipta.
Adam mencari Pencipta.
Kerana dengan cinta Pencipta, mereka melahirkan cinta.

Selamat membaca !

This is the link of the first post of Mahabbah Pelangi Ilahi :