This is what you need to read :)

My photo
Mukah, Sarawak, Malaysia
Assalamu'alaikum warahmatullah sahabat. ;) Blog saya ni, secara jujurnya bukanlah seratus peratus hasil tulisan saya , tapi adalah kombinasi antara tulisan saya dan juga orang lain . Terima kasih sudi melawat ! ^^ Muhasabah diri sendiri itu perlu, mengajak orang lain bermuhasabah itu harusssslah ! ^^ Mengingatkan diri sendiri itu perlu, mengingatkan orang lain itu harusssslah ! ^^ Menyayangi diri sendiri itu perlu, menyayangi orang lain itu harussssslah ! Saya bertinta dengan lafaz Lailahaillallah Muhammadur Rasulullah ! Allahuakbar ! Macam-macam ada. Moga memberi manfaat untuk semua ! ^-^ Allahumma ameen. Teruskan melawat, selamat membaca ! ^-^

Wednesday, November 2, 2011

Oh sayang, ikhlaskanlah hatimu.. :)

Assalamu'alaikum warahmatullah .
Kadang-kadang niat kita disalahertikan .
Kadang-kadang orang melihat sesuatu benda tu bukan dengan akal .
Tapi dengan emosi .
Kadang-kadang kita dikatakan menyalahkan orang lain .
Kadang-kadang kita dikatakan mengaibkan orang lain .
Kenapa ? Kerana cara kita berfikir tak sama .
Atau , saya yang tersilap tafsir .
Kadang-kadang kita boleh cakap , "alahai , kenapalah orang ni langsung tak husnuszhon ?"

Atau , kita sendiri yang buruk sangka ?
Hmm . Atau , memang salah saya ?Bukan semua rasa kita boleh zahirkan dengan huruf, perkataan, menjadi ayat yang pengakhirannya tanda tanya .
Bukan semua persoalan kita boleh lontarkan dan sekelip mata mendapat jawapan yang boleh kita terima tanpa soalan seterusnya.
Allah lebih mengetahui .
Ingatlah Allah dalam senangmu, nescaya Allah akan mengingatimu dalam susahmu .

Oh sayang, ikhlaskanlah hatimu.. :)
"Kalau kuat, insya-Allah semua dugaan boleh tempuh" ..
:) Madah yang memujuk hati.. Insya-Allah..Muslimah smiles in trouble ..^____^ ♥
Salam'alaik . Jazakallah khairan kerana membaca di blog ana . Maaf andai ada perkataan ana yang kurang menyelesakan . Ana juga manusia yang sering khilaf . Datang lagi ya . Doakan ana ! ^___^

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tentang Mahabbah Pelangi Ilahi :

Pemandangan indah? Hakikat sebelumnya dia benci dua perkataan itu.Masa berlalu seperti biasa, seterusnya meninggalkan cerita benci keterbelakang. Tapi, suatu pertemuan itu itu membibitkan rasa yang tak pasti. Suatu perkenalan itu merubah kebencian menjadi satu rasa. Rasa yang indahnya bagai dunia sentiasa dipenuhi rona-rona pelangi yang tak akan pernah pergi biar malam menjenguk siang.
Benarlah kata orang, cinta itu tidak akan suci tanpa redha Ilahi. Di tengah perjalanan menuju redha Pencipta, syaitan berjaya merasuk kononnya cinta Islamik. Pada hakikatnya, ISLAMIK ROMANTIK.
Namun bila cahaya hidayah hadir di jiwa, Allah menggunakan kesakitan setelah beribu dosa itu untuk dia dan dia mencari cinta-Nya. Kerana hati dia dan dia, dekat pada Dia, syaitan akhirnya tewas membuai rasa.

Hawa menuju Pencipta.
Adam mencari Pencipta.
Kerana dengan cinta Pencipta, mereka melahirkan cinta.

Selamat membaca !

This is the link of the first post of Mahabbah Pelangi Ilahi :