This is what you need to read :)

My photo
Mukah, Sarawak, Malaysia
Assalamu'alaikum warahmatullah sahabat. ;) Blog saya ni, secara jujurnya bukanlah seratus peratus hasil tulisan saya , tapi adalah kombinasi antara tulisan saya dan juga orang lain . Terima kasih sudi melawat ! ^^ Muhasabah diri sendiri itu perlu, mengajak orang lain bermuhasabah itu harusssslah ! ^^ Mengingatkan diri sendiri itu perlu, mengingatkan orang lain itu harusssslah ! ^^ Menyayangi diri sendiri itu perlu, menyayangi orang lain itu harussssslah ! Saya bertinta dengan lafaz Lailahaillallah Muhammadur Rasulullah ! Allahuakbar ! Macam-macam ada. Moga memberi manfaat untuk semua ! ^-^ Allahumma ameen. Teruskan melawat, selamat membaca ! ^-^

Saturday, September 17, 2011

:: Nota buat seorang hamba Allah ::


Kata Muslimah:

"Kamu baik.. Kamu sopan.. Kamu bertanggungjawab.. Kamu tampan.. dan aku tahu kamu mencintaiku.. Namun tahukah kamu, bukan itu syarat utama untuk menjadi yang TERPILIH.. Bukan itu yang diutamakan untuk menjadi yang TERUNGGUL..

♥ AGAMAMU ♥ AKHLAKMU ♥ KETAQWAANMU padaNya ♥

Itulah yang utama.. Jika hanya inginkan kebahagiaan dunia, bagaimana kebahagiaan akhirat?? Aku ingin bersamamu hingga ke SYURGA.. Maka fikir-fikirkanlah bersama.."

Rasulullah saw bersabda, "Jika datang kepadamu seorang pemuda yang kalian ridha kepada agama dan skhlaknya, maka nikahkanlah dia."Sebanyak tiga kali." (Ditakhrij oleh At-Tirmidzi)

Buat seorang hamba Allah...
Moga ditetapkan hati kita...
Moga jawapan kepada setiap pertanyaan itu datangnya daripada Allah...
Jika benar dalam rencananya diriku adalah untukmu...
Andai benar diriku jodohmu, dan dirimu jodohku,
Tetapkanlah hati kita..
Semaikanlah rasa berlandaskan cinta kepada-Nya..
Moga ikatan ini dalam redha-Nya...
Moga kita akan disatukan dalam ikatan pernikahan...
Allahumma, ameen .. :)

Salam'alaik . Jazakallah khairan kerana membaca di blog ana . Maaf andai ada perkataan ana yang kurang menyelesakan . Ana juga manusia yang sering khilaf . Datang lagi ya . Doakan ana ! ^___^

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tentang Mahabbah Pelangi Ilahi :

Pemandangan indah? Hakikat sebelumnya dia benci dua perkataan itu.Masa berlalu seperti biasa, seterusnya meninggalkan cerita benci keterbelakang. Tapi, suatu pertemuan itu itu membibitkan rasa yang tak pasti. Suatu perkenalan itu merubah kebencian menjadi satu rasa. Rasa yang indahnya bagai dunia sentiasa dipenuhi rona-rona pelangi yang tak akan pernah pergi biar malam menjenguk siang.
Benarlah kata orang, cinta itu tidak akan suci tanpa redha Ilahi. Di tengah perjalanan menuju redha Pencipta, syaitan berjaya merasuk kononnya cinta Islamik. Pada hakikatnya, ISLAMIK ROMANTIK.
Namun bila cahaya hidayah hadir di jiwa, Allah menggunakan kesakitan setelah beribu dosa itu untuk dia dan dia mencari cinta-Nya. Kerana hati dia dan dia, dekat pada Dia, syaitan akhirnya tewas membuai rasa.

Hawa menuju Pencipta.
Adam mencari Pencipta.
Kerana dengan cinta Pencipta, mereka melahirkan cinta.

Selamat membaca !

This is the link of the first post of Mahabbah Pelangi Ilahi :