This is what you need to read :)

My photo
Mukah, Sarawak, Malaysia
Assalamu'alaikum warahmatullah sahabat. ;) Blog saya ni, secara jujurnya bukanlah seratus peratus hasil tulisan saya , tapi adalah kombinasi antara tulisan saya dan juga orang lain . Terima kasih sudi melawat ! ^^ Muhasabah diri sendiri itu perlu, mengajak orang lain bermuhasabah itu harusssslah ! ^^ Mengingatkan diri sendiri itu perlu, mengingatkan orang lain itu harusssslah ! ^^ Menyayangi diri sendiri itu perlu, menyayangi orang lain itu harussssslah ! Saya bertinta dengan lafaz Lailahaillallah Muhammadur Rasulullah ! Allahuakbar ! Macam-macam ada. Moga memberi manfaat untuk semua ! ^-^ Allahumma ameen. Teruskan melawat, selamat membaca ! ^-^

Thursday, August 4, 2011

Senyum , tak perlu kata apa-apa :)


SENYUM KAMBING..manis rupanya senyuman kambing ni..patutlah orang selalu sebut senyum kambing..Senyumlah senyumlah senyumlah... kerna senyuman hatiku terpaut pada seseorang... terpikat hati kecil ini takala melihat senyumannya yang semanis kurma...=)

Senyumlah semua..Senyuman adalah sedekah.. Senyuman yang diberikan menggambarkan perasaan atau jiwa kita...Senyuman lambang kesihatan kerana mereka yang sihat jiwanya akan sentiasa tersenyum. Senyuman adalah mukadimah yang hebat kerana kuasanya begitu kuat untuk menarik orang lain dekat atau duduk bersama kita.... Orang yang suka tersenyum adalah mereka yang dekat dengan ALLAH dan banyak bersyukur...Tiada dendam dalam jiwa seseorang yang mudah memberi senyuman... =)

Senyumlah..walaupun di dalam menangis atau gembira..teruskan senyum..Namun ingat!! Hanya dengan senyuman, tak berguna jika tak sembahyang....Hanya dengan senyuman, tak berguna jika mengingkari perintah ALLAH....=)

Senyumlah..walaupun pahit untuk kita. ..Senyumlah, walau berat untuk kita. ..Dan senyumlah, walau pun terpaksa atau dipaksa....Pasti ada yang ceria melihat kita...InsyaALLAH...=)

Salam'alaik . Jazakallah khairan kerana membaca di blog ana . Maaf andai ada perkataan ana yang kurang menyelesakan . Ana juga manusia yang sering khilaf . Datang lagi ya . Doakan ana ! ^___^

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tentang Mahabbah Pelangi Ilahi :

Pemandangan indah? Hakikat sebelumnya dia benci dua perkataan itu.Masa berlalu seperti biasa, seterusnya meninggalkan cerita benci keterbelakang. Tapi, suatu pertemuan itu itu membibitkan rasa yang tak pasti. Suatu perkenalan itu merubah kebencian menjadi satu rasa. Rasa yang indahnya bagai dunia sentiasa dipenuhi rona-rona pelangi yang tak akan pernah pergi biar malam menjenguk siang.
Benarlah kata orang, cinta itu tidak akan suci tanpa redha Ilahi. Di tengah perjalanan menuju redha Pencipta, syaitan berjaya merasuk kononnya cinta Islamik. Pada hakikatnya, ISLAMIK ROMANTIK.
Namun bila cahaya hidayah hadir di jiwa, Allah menggunakan kesakitan setelah beribu dosa itu untuk dia dan dia mencari cinta-Nya. Kerana hati dia dan dia, dekat pada Dia, syaitan akhirnya tewas membuai rasa.

Hawa menuju Pencipta.
Adam mencari Pencipta.
Kerana dengan cinta Pencipta, mereka melahirkan cinta.

Selamat membaca !

This is the link of the first post of Mahabbah Pelangi Ilahi :