This is what you need to read :)

My photo
Mukah, Sarawak, Malaysia
Assalamu'alaikum warahmatullah sahabat. ;) Blog saya ni, secara jujurnya bukanlah seratus peratus hasil tulisan saya , tapi adalah kombinasi antara tulisan saya dan juga orang lain . Terima kasih sudi melawat ! ^^ Muhasabah diri sendiri itu perlu, mengajak orang lain bermuhasabah itu harusssslah ! ^^ Mengingatkan diri sendiri itu perlu, mengingatkan orang lain itu harusssslah ! ^^ Menyayangi diri sendiri itu perlu, menyayangi orang lain itu harussssslah ! Saya bertinta dengan lafaz Lailahaillallah Muhammadur Rasulullah ! Allahuakbar ! Macam-macam ada. Moga memberi manfaat untuk semua ! ^-^ Allahumma ameen. Teruskan melawat, selamat membaca ! ^-^

Friday, February 25, 2011

Bila tiba hari jumaat ...

Fuh !! Alhamdulillah , sampai jugak rumah tengah panas-panas ..
:)  penat sungguh hari ni , biasalah hari last sekolah untuk this week .
penat-penat pun ana boleh senyum lagi . ana ingat lagi ana punya prinsip hari tu , kan dah tukar kan .
tak nak sedih-sedih dah ! walaupun hati ni sedih , tak nak la tunjuk kat orang ..


Tapi frankly speaking , hari ni memang menyeksa sungguh ! Tadi ana TERTENGKING kawan baik ana .. sungguh , ana tak sedar langsung . Lepas ana tengking tu baharu la ana macam , " eh . apa yang aku ah buat ni ?" .
Muka kawan ana pun berubah terus lepas tu . ana sedih sungguh .. ana nak mintak maaf kat dia . ana malu sangat-sangat .. huhuhuuhuhu ... T.T sorry my dear friend !

Hari ni kitorang ada kelas Physics sebab next week dah nak exam . Ana rasa macam tak bersedia sungguh . ana bukan faham sangat Physics tu pon . tapi alhamdulillah , sekarang ana dah boleh catch up sikit . Alhamdulillah .. ana just kena usaha lebih , insyaALLAH ana dapat nanti ..

Hari ni pun , ana ponteng perjumpaan Pembimbing Rakan Sebaya . padahal hari ni and tomorrow kelab tuh ada kem orientasi . Ana ambik mudah je , teruk tul kan ? apa boleh buat , nest week exam . ana nak mencerna sungguh sungguh ! insyaallah ~
Salam'alaik . Jazakallah khairan kerana membaca di blog ana . Maaf andai ada perkataan ana yang kurang menyelesakan . Ana juga manusia yang sering khilaf . Datang lagi ya . Doakan ana ! ^___^

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tentang Mahabbah Pelangi Ilahi :

Pemandangan indah? Hakikat sebelumnya dia benci dua perkataan itu.Masa berlalu seperti biasa, seterusnya meninggalkan cerita benci keterbelakang. Tapi, suatu pertemuan itu itu membibitkan rasa yang tak pasti. Suatu perkenalan itu merubah kebencian menjadi satu rasa. Rasa yang indahnya bagai dunia sentiasa dipenuhi rona-rona pelangi yang tak akan pernah pergi biar malam menjenguk siang.
Benarlah kata orang, cinta itu tidak akan suci tanpa redha Ilahi. Di tengah perjalanan menuju redha Pencipta, syaitan berjaya merasuk kononnya cinta Islamik. Pada hakikatnya, ISLAMIK ROMANTIK.
Namun bila cahaya hidayah hadir di jiwa, Allah menggunakan kesakitan setelah beribu dosa itu untuk dia dan dia mencari cinta-Nya. Kerana hati dia dan dia, dekat pada Dia, syaitan akhirnya tewas membuai rasa.

Hawa menuju Pencipta.
Adam mencari Pencipta.
Kerana dengan cinta Pencipta, mereka melahirkan cinta.

Selamat membaca !

This is the link of the first post of Mahabbah Pelangi Ilahi :